Til forsiden

Historisk og fredet gammel ejendom - 50 meter fra Øresund


Strandgade 77
3000 Helsingør


Sagsnr. ME1858
Grundareal 684 m²
Etageareal 1.034 m²
Årlig leje 965.031 DKK
Årlig driftsudgift 185.655 DKK
Afkast 5,36 %
Salgspris 15.000.000 DKK
Energimærkning Ikke omfattet af energiloven
Betagende smuk arkitektur og med storslået beliggenhed. Efter 20 år med samme ejer, udbydes denne historieomspundne ejendom til salg.

Ejendommen er fredet og vil kunne opdeles i ejerlejligheder efter gældende regler herom. Nuværende ejer har ikke ønsket at sprede ejerskabet, hvorfor denne opdeling ikke er gennemført.

Ejendommen består af 4 sammenbyggede bygninger, hvor den ældste er fra omkring år 1500. En utrolig spændende arkitektur hele vejen rundt.

Sammensætningen af lejemål er 5 erhvervslejemål og 5 boliger samt lidt over 400 m2 uudnyttetde loftarealer. Der er kælder under næsten hele ejendommen. To lejemål har direkte adgang til kælder. Resten er til ejers rådighed. Den overvejende del af gårdspladsen har netop været udsat for en nænsom brolægger, som har haft stenene oppe og lagt dem tilbage, så gården i dag fremstår meget smuk. Tagrender på husets facader mod gård, er netop udskiftet, og løbende vedligeholdelse pågår stille og roligt.

De to lejligheder ligger på 1. sal med facade ud til Strandgade og med fint udsyn over det helårssmukke Blomstertorv, Svea-søjlen, færgerne og Øresund lidt mere end halvdelen af året.

Ejendommen vedligeholdes løbende og herunder er gårdspladsen netop blevet omlagt og rettet op, i hvilken forbindelse den oprindelige belægning er genanvendt. To boliglejemål er gennemgribende restaureret inden for de seneste år. De to store lejligheder indeholder smukke bevaringsværdige værdier.

Gårdspladsen er meget charmerende på alle tider af året og stræderne på begge sider af denne halve karré fremstår smukke og med et historisk vingesus.

Gl. Færgestræde blev for nogle år siden omlagt og fremstår nu stilmæssigt og meget smukt, som for flere hundrede år siden.

En rigtig spændende ejendom med mange muligheder.

Ring for nærmere præsentation.

 • Bus

  Havnepladsen (Jernbanevej)

  93 meter

 • Tog

  Helsingør st

  434 meter

 • S-tog

  Hillerød st

  24,39 km

 • Metro

  Vibenshus Runddel Station

  42,41 km

 • Motorvej

  E 47 - Helsingørmotorvejen

  6,40 km